PULJE | TIDSRUM | PRIS |
Pulje 1 | Kl. 6.15 – kl. 8.00 | 550,- |
Pulje 2 | Kl. 11.30 – kl. 16.00 | 1.025,- |
Pulje 3 | Kl. 11.30 – kl. 17.00* | 1.125,- |
Pulje 4 | Kl. 6.15 – kl. 8.00 Kl. 11.30 – kl. 16.00 | 1.230,- |
Pulje 5 | Kl. 06.15 – kl. 8.00 Kl. 11.30 – kl. 17.00* | 1.335,- |
Vores samfund i dag er indrettet på en sådan måde, at dagliglivet kan klares af både børn og voksne uden fysiske anstrengelser. Vores fortravlede hverdag gør det svært for os at lægge vanerne om, selvom vi godt ved, at fysisk inaktivitet og vores valg af livsstil kan gøre os syge.
Det er bevist, at idræt og bevægelse:
Her på skolen har vi indført forskellige aktiviteter, der kræver og appellerer til fysisk udfoldelse.
Idræt og bevægelse – skemalagt
For at tilskynde eleverne til at lege ude i frikvartererne forsøger vi at gøre legemulighederne så attraktive som muligt, derfor har vi:
Vi opfordrer alle over 10 år til at cykle eller gå i skole.
Vi deltager hvert år i den landsdækkende kampagne “Alle børn cykler”.
Mange elever, forældre, søskende og familier deltager desuden hvert år i Brædstrup Løbet. Vi får ofte præmie for at være det største hold.
Hvert år laves standardiserede test og prøver af elevernes faglige standpunkt i læsning, stavning og matematik på samtlige klassetrin. Ligeledes gennemgår alle børnehaveklasseeleverne en motorisk test.
To gange om året indkalder skolen til skole/hjem-samtaler, hvor hver enkelt elevs faglige, fysiske, psykiske og sociale udvikling tages op. Desuden er der hjemmebesøg i henholdsvis 0., 1. og 4. klasse. Her besøger klasselærere eleverne, der hvor de bor.
Hvert år foretager vi en undersøgelse af de store elevers undervisningsmiljø. Vi anvender det samme spørgeskema hvert år, dog udvides det enkelte år med ekstra spørgsmål, som eleverne finder relevante. Resultaterne af undersøgelsen, f.eks. omhandlende elevernes psykiske trivsel, sendes ud som et forældrebrev.
Friskolen skal ifølge loven yde undervisning på et niveau der står mål med folkeskolen, således at vore elever til enhver tid vil kunne flytte skole uden faglige mangler. Derfor orienterer Friskolen sig ud fra folkeskolens vejledende læseplaner. Hvor ikke andet er beskrevet, undervises efter Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål.
I børnehaveklassen er ikke opdelt timeplan. Forenklede Fælles Mål ligger til grund for undervisningen. Der lægges vægt på social kompetence, sproglig opmærksomhed samt musisk og motorisk udfoldelse. Børnehaveklassen indgår i alle fællessamlinger og aktiviteter med skolens andre klasser, såsom morgensang, fællesspisning, skolebytte og emneuger.
I 1. klasse starter reel fagdelt undervisning, således: dansk, historie, matematik, idræt, billedkunst, musik, kristendom, naturfag.
I 3. klasse indledes engelskundervisningen.
I 4. klasse har eleverne håndværk-design.
I 4. + 5. klasse har eleverne korundervisning.
I 5. klasse får eleverne tysk, håndværk-design-sløjd og svømning. Svømning foregår i Brædstrup svømmehal sammen med 4. klasse. Således foregår undervisningen hvert andet år.
I 6. klasse erstattes kristendom med filosofi.
I 7. klasse erstattes naturfag af fysik/kemi, biologi og geografi, medens kristendom helt udgår, idet konfirmationsforberedelse ligger på dette klassetrin.
I 8. klasse fortsætter undervisningen i de almindelige skolefag.
8 Klasse går til afgangsprøve i det praktisk/musiske fag, madkundskab.
I 9. klasse fortsætter undervisningen i de almindelige skolefag, og eleverne går til Folkeskolens Afgangsprøve (9. klasses prøven) som afslutning på dette skoleår.
I de mindste klasser gennemføres udover idræt, legepatrulje i frikvarterne flere gange om ugen.
Til alle skolens elever tilbydes frivillig musikundervisning. Her undervises i guitar, klaver, trommer m.m. Hvis der er nok, der har lyst, kan vi også tilbyde rytmisk sammenspil.
7. + 9. klasse tilbydes forskellige valgfag som fx et 3. fremmedsprog, madlavning og drama.
Trivselsundersøgelse december 2019
Trivselsundersøgelse december 2018
Trivselsundersøgelse 2017
Tønning-Træden Friskole ønsker på alle måder at fremme god trivsel for alle skolens elever. Vi ønsker at modvirke alle former for mobning. Skolens anti-mobbestrategi skal læses i forlængelse af skolens undervisningsmiljøvurdering, hvor vi redegør for skolens generelle trivselsarbejde.
Den generelle gode trivsel, undervisning i respektfuldt samvær på trods af forskelligheder, er en fast del af skolens hverdag. Det gælder både samværet ansigt til ansigt og i den digitale verden. Det forpligtende fællesskab er fremmende for god trivsel og forebyggende mod mobning.
Generelt er det mobbeforebyggende at have mange fælles oplevelser, have kendskab og venskaber på tværs af køn, klasser, interesser mv.
Børn spejler de voksne i ord og handling. På nettet og i den hverdag, vi er i.
Mobning kan være rigtig mange forskellige ting. Det kan foregå på̊ skolen, og det kan foregå udenfor skoletiden.
I tilfælde af digital mobning, der ofte vil foregå̊ udenfor skoletiden, er vi på skolen helt afhængige af at få viden fra elever og forældre.
Konsekvensen af fortsat mobning er bortvisning fra skolen.
Fra skoleåret 2021-22 indføres et antal ugentlige fællestimer på TTF i alle 3 hjul.
I Lillehjul (0. – 3. kl.) vil det være 6 ugentlige timer. I disse timer er eleverne på blandede hold. Fagene på disse dage er kristendom, historie, billedkunst, naturfag, dansk.
Den pædagogiske tilgang vil være mere praktisk orienteret end ugens øvrige timer.
I Mellemhjul vil der hver fredag være allokeret 2 lektioner i fagene dansk, matematik og naturfag til fællestimer. Her er eleverne også på blandede hold, der kan sammensættes efter vurdering af elevernes faglige niveau, så de kan arbejde ud fra det niveau, de er på. Sammensætningen kan også være i forhold til køn, fællesskabsorienteret eller andet, som lærerne vurderer, kan være givtigt for elevernes faglige og sociale udvikling.
Også i Storehjul er der i skemaet afsat timer, så lærerne kan tilrettelægge fællestimer i fagene engelsk, matematik og dansk. Herved kan eleverne komme på hold efter fagligt niveau, ligesom vi kan tage højde for en skæv fordeling af køn.
Bestyrelsen vælges af forældrene på en generalforsamling, og er derfor udpeget af forældrene til at varetage skolens interesser i forhold overordnet drift, økonomi, ansættelser, strategi med videre.
Bestyrelsen udgør 7 stemmeberettigede medlemmer fra skolekredsen i Friskolen, Børnebolig (SFO) og Børnehave. Desuden deltager ikke-stemmeberettigede repræsentanter fra personalegruppen i bestyrelsesmøderne. Man vælges for en to-årig periode.
Generalforsamlingen er den samlede institutions overordnede besluttende myndighed. Generalforsamlingen foregår i henhold til vedtægterne (find dem længere nede på denne side).
Siden 2006 er børnehaven lagt sammen med Tønning-Træden Friskole. Det betyder, at vi har en fælles bestyrelse. I følge vedtægterne, skal to af bestyrelsens medlemmer vælges blandt børnehavens forældre.
Du kan altid kontakte bestyrelsen med både stort og småt – bestyrelsen er din stemme I måden vi driver friskole på.
Formand: Dorthe Kaihøj, tlf. 2368 5189
Næstformand: Michael Madsen
Kasserer: Ann Marie Munck
Xenya Johansen
Jens Roed
Esben Lillelund
Kristoffer Holdensen
Skoleleder: Thomas Kilsmark, tlf. 2871 7493
Lærerrepræsentant.: Theis Lundsgaard
Afdelingsleder: Yrsa Poulsen, tlf. 2448 4360
Pæd. medarbejderrep.: Charlotte Pedersen
Ved efterårets forældremøde bliver to-tre hold forældre fra klassen valgt til forældrerådet for det nye skoleår. Forældrerådet tager sig af praktiske ting i løbet af året: Bl.a. klassearrangementer, finder de personer, klassen stiller med til lærerfri dag, koordinere klassens bidrag af mad til skolebytteturen og koordinere ved koncerter.
Man kan forvente at sidde i forældrerådet mindst en gang i løbet af børnenes skolegang. Det kan være en god idé allerede på et af de første møder i 0. klasse at lave en forventningsafstemning forældrene imellem til antal og type af aktiviteter.
Årshjul 2021
”Tønning-Træden Friskole er fællesskab på højt niveau – både for barnet som har sin daglige gang på skolen, men i lige så høj grad for barnets forældre, som vi forventer er deltagende.
Her er som udgangspunkt plads til alle, og her går dannelse og uddannelse går hånd i hånd”
Skoleleder Thomas Kilsmark
Tønning-Træden Friskole & Børnehave © 2021