TTF – fokus på skønne børn, kreativitet & faglighed i over 30 år (1991 -2021)

Børnehave

Hjertelig velkommen i vores lille skønne børnehave, hvor vi lægger vægt på tryghed og nærvær – nysgerrighed og kreativitet. Her er tryghed og fællesskab grobund for udvikling.

Naturen som energikilde

Vi er ude hver dag – uanset vejret. Det giver glade børn der får øvet motorikken. Der er plads til klatkager og sandslotte – larmende fangeleg med røver og indianer – vandpjaskeri og kørsel i mooncars.

Det giver trætte glade børn, som hver dag tager livtag med den store verden i deres eget tempo.

Vi tager ofte på tur – bare en lille gåtur til et nærliggende vandløb kan byde på store oplevelser for børnene, når der dukker en frø op – eller når madpakken skal indtages i naturen.

Tryghed & nærvær giver glade børn

Vi har et pædagogisk sammentømret team, som har været her i mange år. Det giver børnene en dagligdag med kendte ansigter, samme regler og rutiner, som giver stabilitet både hos dit barn, men også blandt vores personale og dig som forældre.

Vi giver krammere de dage hvor der er behov for det – og vi sætter grænser de dage bølgerne går lidt højt…. fuldstændig som hjemme i barnets familie – for vi er dit barns anden familie.

Rammer med plads til udfoldelse

Børnehaven er de seneste år moderniseret og har gode, nye faciliteter – alt sammen i børnehøjde.

Vi har barnet i centrum såvel udenfor som indenfor. Vores læringsmiljøer er tilpasset børnenes alder og behov på de enkelte stuer. Udenfor har børnene forskellige udfoldelsesmuligheder. Her kan de bruge deres krop, stimulere sanser, bruge deres kreativitet og få stillet deres nysgerrighed på mange forskellige måder, sammen med nærværende voksne.

Tryghed er grobund for udvikling

Vi bruger hele vores pædagogiske værktøjskasse hver dag for, at skabe plads gennem leg til udvikling og tryghed. Nogle børn lærer gennem leg – andre gennem historier eller kreative vinkler.

Vi pædagoger skaber sammen med børnene et trygt læringsrum, hvor nysgerrighed og glæden ved at lære er i fokus. Det skal være sjovt, trygt og godt at gå i børnehave hos os. Alle skal føle sig velkomne og som en del af fællesskabet.

Det giver dit barn optimale muligheder for at lære og udvikle sig.

Få svar på ofte stillede spørgsmål:

Maecenas ac sollicitudin lorem, non venenatis dolor. Aliquam ut commodo nulla. Sed semper dignissim posuere. Sed non ornare nunc. Curabitur lectus risus, maximus sed posuere eu, pharetra ut neque. Curabitur varius maximus justo non pharetra. Fusce pharetra sit amet augue ut fermentum.

FAQ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Børnehaven er en pulje børnehave, hvilket betyder, at det er Horsens Kommune pladsanvisningen, der visiterer børn til os. BEMÆRK: Søg under Nim Skoledistrikt.

Hvis du / I ønsker plads hos os er du/I velkomne til at kontakt os og få mere at vide.

Vores takter følger Horsens Kommunes takster.

Vi tilbyder fuldtidsplads og deltidsplads.

Fuldtidspladsen koster i 2023 1.897,00 kr. pr. måned.

Deltidspladsen (25 timer) koster i 2023 1.222,00 kr. pr. måned.

30 timers modul:
Forældre har i forbindelse med graviditet, barsel eller adoption ret til at vælge et 30 timers modul.

Fremmødet forventes at ligge mellem kl.8.30 – 14.30, – eller 9.00 – 15.00, – alternativt og efter nærmere aftale i selvvalgt tidsrum og med en ugentlig fridag.

Modulet kan tidligst begynde den førstkommende 1 dag i måneden, – efter retten til modulet er givet. Modulet koster i 2022 1.381 kr. pr. måned.

For begge deltids moduler gælder, at hvis pasningstiden overskrides, vil vi gå i dialog med jer omkring hvorvidt, modulet passer til jeres reelle pasningsbehov. 

Der gives søskenderabat efter Horsens kommunes regler på området.

Vores åbningstid i Børnehaven er:

Mandag til torsdag: 6.15-17.00

Fredag: 6.15-16.00

Børnehaven har en ugentlig åbningstid på 52,75 timer.

2022
Lukket fra og med den 27/12 2022 og indtil og med 1/1 2023

2023
lukket den 19/5 (dagen efter kr. Himmelfart), 5/6 (Grundlovsdag) og uge 29+30

SE

I børnehaven har vores forældre fravalgt madordning, fravalget er gældende indtil 30.juni 2023. Børnene og vi har hver dag vores egen madpakke med som vi spiser sammen, og gør en oplevelse og læring ud af måltidet. Børnene syntes det er sjovt at se hvad andre har med. Skulle barnet have spist op og være mere sulten i løbet af dagen, har vi altid en knækbrød at tilbyde.

Resultatet af frokost til eller fravalg 27 / 28.10.2022.

Resultatet er fremlagt på forældremødet d.3.november 2022 i børnehaven af bestyrelsesmedlemmer Xenya Johansen og  Esben Lillelund.

Ud af 27 mulige besvarelser er der afleveret 24 besvarelser, – heraf er der 22 stemmer for fortsat at fravælge en frokostordning.

Perioden hvor fravalget er gældende er fra.d.1.juli 2023 og til d.30.juni 2025. 

Vi åbner børnehaven hverdage kl. 6.15. Nogle børn der møder ind og er på solsikken og mælkebøtten. Nogen børn spiser deres medbragte morgenmad, – andre leger, tegner eller hygger sig med en voksen.

Kl. 9.00 går børnene ud på stuerne, hvor dagen typisk starter med en mad eller et stykke frugt fra madpakken. Herefter starter dagen rigtigt, – der er masser af leg, voksen planlagte aktiviteter der understøtter det enkelte barns og alle børns udvikling, trivsel og dannelse, fx rim og remser, – lege og fysisk udfoldelse på legepladsen eller i skoven, aktiviteter med form og farver etc.

Omkring kl.10.45 bryder vi formiddagen op, – børnenes samles forud for frokosten til en lille samling, hvor der foregår forskellig ting der på forskellig vis understøtter læring, fx turtagning og fortællerunder.

Efter frokost sover de mindste mens de store stort set altid er ude. Her bliver der leget i vores store sandkasse, øvet motorik på legestativerne, cyklet på cykelbanen og kigget på alle de finurligheder man finder i vores natur.  Sidst på eftermiddagen samles vi igen på tværs af stuerne, enten på en af stuerne eller i et bestemt område på legepladsen. Her hygger vi os, læser en bog, leger på kryds og tværs af alder og laver små aktiviteter sammen med nærværende voksne.

Årshjulet hos os byder bl.a. på luciaoptog i kirken og på skolen, emneuger med forskellige temaer, sommerlejr for alle i børnehaven, hyttetur for de ældste, bedsteforældreuge, julefrokost, hemmelig måned hvor vi laver julegaver og meget, meget mere…

”I Tønning – Træden Børnehave ønsker vi, at trivsel, udvikling og dannelse går hånd i hånd i en hverdag med genkendelighed og fast struktur. En hverdag, hvor der er nærvær og tryghed for alle, – og hvor der er tid og plads til det enkelte barn udvikles i eget tempo. I vil møde et personale, der er optagede af, at der er et godt, tæt og fagligt funderet samarbejde med vores forældre.

Vi er optagede af at alle, både børn og voksne føler sig som en del af et fællesskab og at alle bidrager med noget til fællesskabet, – til gavn for alle.”

Børnehaveleder Yrsa Poulsen